Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Naaldwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen Redactie, 22 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
In Naaldwijk en omgeving kunt u bij ATF Loodgieter & Onderhoud terecht voor uw verwarmingsklussen.

Uw eigen radiatorkraan verwijderen met behulp van deze tips

In het geval van een kapotte radiator of wanneer u een nieuwe (design)radiator wilt plaatsen, vinden we hier een praktisch stappenplan om zelf een radiator te vervangen. Bij het verwijderen van de oude radiator is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te laten dalen tot onder de 40 graden. Laat de radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om ze leeg te laten lopen.

Als de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, moet u een vulslang aansluiten op de vul- en aftapkraan. Draai de kraan open zodat de installatie kan leeglopen. Op het moment dat de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt bevindt, moet u de juiste locatie vinden en de vulslang hierop aansluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk treft u de radiator aan op de laagste plek in uw woning. Verwijder de aansluitingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator. Schroef de radiator zelf los en neem indien nodig de bevestigingsmaterialen weg.

Een nieuwe radiator bevestigen met deze handige stappen

Na het verwijderen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Wanneer u kiest voor hetzelfde type radiator, zijn dezelfde bevestigingsbeugels geschikt. Wanneer u een ander type radiator plaatst met verschillende aansluitpunten, is het nodig om de leidingen te verlengen met de juiste materialen.

De juiste werkwijze voor het maken van een fitting tussen de buizen. Na het juist snijden van de buis met de buizensnijder, dient u de moer over de buis te schuiven. Schuif de knelring over de radiatorbuis (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Steek de buis in de fitting en draai de moer stevig aan.

Zodra de af- en toevoer verbonden zijn met de nieuwe radiator en alle luchtventielen zijn afgesloten, vul dan het systeem opnieuw met water via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vullen met water voordat u deze aansluit op het systeem om extra ontluchting te voorkomen. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar bedraagt. Als dat nodig is, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Denkt u eraan om een specialist in te huren?

Wanneer het niet lukt of als u het liever overlaat aan een specialist?Benader ATF Loodgieter & Onderhoud om deze taak voor u uit te voeren. Geef ons een belletje via 070 207 5091 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5091

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter