Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Naaldwijk, hoofdvestiging 's Gravenhage
Tips voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages Redactie, 31 maart 2024
De gevolgen van lekkage in huis
ATF Loodgieter & Onderhoud weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Een lekkage is niet alleen onprettig, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Er zijn verschillende preventieve maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitair goed blijft functioneren. Hier vindt u tips om de meest voorkomende lekkages te voorkomen.

Controleer de staat van de leidingen

Een van de meest doeltreffende manieren om lekkages te voorkomen, is door geregeld een inspectie van uw leidingen te houden. Controleer op tekenen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Het vroegtijdig vinden van problemen kan voorkomen dat ze leiden tot grote lekken.

Controleer afdichtingsringen

Lekkages kunnen voorkomen bij afdichtingen rond kranen en leidingen die na verloop van tijd verslijten. Het is verstandig om regelmatig te controleren of de afdichtingen in goede staat verkeren en ze indien nodig te vervangen. Een goede afdichting houdt water tegen en vermijdt lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u verstoppingen voorkomen. Het voorkomen van verstoppingen is een goede preventieve maatregel om lekkages te voorkomen. Door een zeefje in de gootsteen te installeren, kunt u voorkomen dat vuil uw leidingen verstopt.

Houd de waterdruk goed in de gaten

Hoge waterdruk kan de leidingen beschadigen en lekkages veroorzaken. Neem regelmatig de waterdruk onder de loep en pas deze aan wanneer nodig. Een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Houd uw huis droog en voorkom vaak voorkomende lekkages met deze nuttige tips

Als de winter aanbreekt, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Een goede manier om bevriezing van leidingen te voorkomen, is door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer water uit de kranen te laten lopen. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Onderhoud en aandacht

Zorg ervoor dat u uw systemen geregeld onderhoudt en kleine problemen snel oplost om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Het is beter om preventieve maatregelen te nemen dan te moeten genezen in het geval van loodgieterswerk. Als er een lekkage in uw woning voorkomt, aarzel dan niet om ATF Loodgieter & Onderhoud te raadplegen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 070 207 5091.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5091

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.